. .

The page is printed

Okoliš

Cilj nam je postati vodećim zelenim pružateljem logističkih usluga

Zaštita okoliša nije samo fraza u tvrtki DB Schenker; ona je naš cilj. Neprestano radimo na smanjenju vlastitih emisija CO2 i u tom smo pogledu postavili ambiciozne i izazovne ciljeve.

Primjerice, do 2020. planiramo smanjiti emisiju CO2 za 20 posto od razine iz 2006. godine (s obzirom na opseg transporta).

 

DB Schenkerova globalna logistička mreža omogućuje provođenje integriranog pristupa zaštiti okoliša, a s druge strane, omogućuje da svojim klijentima ponudimo rješenja koja su gospodarski i ekološki najisplativija. Konkretno, naše kombiniranje različitih načina prijevoza na pametan način otvara velike mogućnosti za smanjenje emisije CO2

Mjere koje DB Schenker primjenjuje radi ostvarenja ciljeva zaštite klime uključuju i sljedeće:

  • Pružanje inovativnih zelenih rješenja koja pomažu smanjiti štetu za okoliš
  • Provedba mjera za poboljšanje energetske učinkovitosti
  • Širenje upotrebe obnovljivih izvora energije kako bi se smanjila ovisnost o fosilnim gorivima

 

Provodimo opsežne razgovore s klijentima kako bi se utvrdilo se koje mjere mogu koristiti za smanjenje njihove emisije CO2, i u kojim područjima takve mjere treba primijeniti. Također smo prepoznali interne mjere koje DB Schenker može provoditi u cilju daljnjih smanjenja emisija CO2. Naši klijenti imaju koristi od ekološki prihvatljivih rješenjima koja nudimo - rješenja koja i njima olakšavaju postizanje ciljeve zaštite klime.

Posljednja aktualizacija: 29.10.2015

Na početak stranice