. .

The page is printed

DB Schenker Hrvatska

DB Schenker skraćuje transportno vrijeme između Azije i Europe

Učinkovitije i sa više brige za okoliš: DB Schenker Logistika postavlja luku Piraeus kao novo središte za Europu

Novo transportno rješenje DB Schenker-a, postavilo je grčku luku Piraeus kao novi prolaz robnih tokova između Azije i Europe. Kombinacija broda i vlaka kontejnera smanjuje transportno vrijeme za klijente između dva kontinenta za više od sedam dana. To također pogoduje okolišu: emisija CO2 je smanjena za 20 posto zahvaljujući novoj ruti.

Nova usluga: Od središnje Europe do Piraeusa

Od kraja studenog, DB Schenker prevozi željeznicom u suprotnom smjeru, od Mađarske do Piraeusa. Ova nova ruta je zanimljiva alternativa za pune kontejnere namijenjene grčkom tržištu i za izvoz iz središnje Europe na Daleki Istok (npr. Kina) ili u Afriku.

„Sa našim novim željezničkim rješenjem, nudimo poslovanjima rješenja koja trebaju iskoristiti cjelokupnu prednost strateških prednosti koje nudi luka Piraeus. I uvoznici i izvoznici mogu smanjiti svoja transportna vremena i organizirati svoje opskrbne lance od i prema Aziji puno učinkovitije, što također značajno doprinosi smanjenju emisije CO2,“ kaže mag. Helmut Schweighofer, član nadzornog odbora DB Schenker Logistike u Austriji i jugoistočnoj Europi.

Grčka luka nudi prednosti u porezu na uvoz

Brojni klijenti su zainteresirani za novo rješenje; na primjer, veliki japanski elektronički koncern se već oslanja na pomorski transport do Pireusa i redoviti vlak od Pireusa do Mađarske.

Grčka luka također nudi uvoznicima prednosti za porez na uvozni promet. Kroz sporazum za Europskom komisijom, roba koja je uvezena na europsko tržište kroz Pireus mora biti oporezovana samo kada stigne do krajnjeg potrošača.

Posljednja aktualizacija: 05.07.2016

Pregled

Na početak stranice