. .

The page is printed

Industrije

Logistika u brzoj traci

Automobilski sektor logistički je iznimno zahtjevan. Velik raspon varijanti proizvoda u toj industriji i njihove promjenjive količine proizvodnje zahtijevaju prilagođena rješenja - koja su izvediva zahvaljujući našoj globalnoj stručnosti.

Možemo Vam ponuditi prilagođene i integrirane usluge transporta i logistike dizajnirane za postizanje istih ciljeva, a to su: smanjenje troškova, proces optimizacije i poboljšanja kvalitete u opskrbnom lancu.

Pregled pogodnosti:

 • Naši klijenti uključuju vodeće svjetske proizvođače automobila i automobilske dobavljače.
 • Naše prednosti koriste Vama:
 • Više od 25 godina iskustva u automobilskom sektoru
 • Najnaprednija logistička rješenja i stručno znanje iz cijelog svijeta
 • Imate osobnog partnera za kontakt sa stručnjacima automobilske industrije.
 • Sveobuhvatne konzultantske usluge: razvijamo prilagođena rješenja za Vas!
 • Pristup svim prijevoznim sredstvima i velikom izboru posebne dodatne opreme za automobilsku industriju
 • Podrška od riječi „kreni“ - ako je potrebno, krenut ćemo u akciju već kada je novo automobilsko postrojenje još uvijek u fazi projektiranja. Naša Vam logistička rješenja također mogu pomoći u ulasku na nova tržišta i planiraju novih proizvodnih pogona.

Usluge željezničkog transporta tereta

DB Schenker Rail Automotive d.o.o. i podružnica Transfesa S.A., najveća logistička tvrtka u Španjolskoj, vodeći su europski pružatelji željezničkih logističkih usluga za automobilsku industriju. Naša mreža sektora Automotive RailNet (automobilska i željeznička mreža) dnevno rukovodi s do 250 vlakova koji diljem Europe sigurno prenose komponente i gotova vozila iz tvornica i do njih. Naš željeznički sustav povezuje proizvodne pogone i prodajna tržišta od Švedske do Turske, od Portugala do Rusije, pa sve do Kine.

 

Pregled naših glavnih usluga:

 • Logistika sastavnih dijelova: uobičajenim ili intermodalnim transportom, uključujući dodatne usluge, kao što su ranžiranje vagona u postaji, tvorničke željezničke operacije i određivanje voznog puta vlaka
 • Logistika gotovih vozila koristeći vagone ili blok-vlakove, kao i naš vlastiti vozni park kamiona za kopneni prijevoz; uključujući i dodatne usluge poput međunarodnih spojeva mreža, ponuda odvajača i sveobuhvatne usluge PDI (pregled prije isporuke)

Usluge kopnenog transporta

DB Schenker pruža optimizirana i prilagođena rješenja za Vaše potrebe logističke nabave. Naša opsežna cestovna prometna mreža također osigurava neometanu opskrbu rezervnih dijelova salonima i servisnim centrima diljem Europe.

 

Pregled naših glavnih usluga:

 • Nabava: Transportna rješenja za proizvođače automobila i dobavljača, uključujući LTL / FTL (cjelovite i djelomične pošiljke) i koncepte „milk run“ (transport dobara od više dobavljača prema jednom klijentu bez direktnog kontakta s teretom), cross-docking (unakrsno skladištenje), i intermodalni prijevoz
 • Proizvodna opskrba: JIS/JIT transporti i pošiljke između postrojenja
 • Distribucija: refil pošiljke, cross-docking i intermodalni prijevoz automobilskih dijelova i materijala
 • Dodatne opcije: ekspres i noćne pošiljke, koncepti metro-dealer (vrlo fleksibilna regionalna opskrba rezervnih dijelova) i usluge pakiranja

Usluge zračnog i pomorskog transporta tereta

DB Schenker surađuje s biranim vrhunskim zračnim prijevoznicima koji nude optimalnu prometnu povezanost, a također smo jedna od najvećih svjetskih tvrtki za pomorski transport tereta.

Pregled naših glavnih usluga:

 • Usluge prije prijevoza i distribucija / isporuka dijelova i kompletnih vozila (uključujući CKD)
 • Cjelokupna ponuda logističkih usluga u mreži DB Schenker
 • Zaposlenici DB Schenkera stacionirani su na svim ključnim brodskim i zračnim lukama.

Usluge SCM (lanac opskrbe)

Nudimo prilagođena rješenja ugovorne logistike za cijeli lanac vrijednosti kako bismo zadovoljili složene logističke zahtjeve proizvođača automobila i dobavljača. Drugim riječima, imamo logistička rješenja za sve, od nabave i proizvodnje do komponenti i pošiljki gotovih vozila te dodatne usluge za automobilske dijelove.

Pregled naših glavnih usluga:

 • Proizvodna logistika za izvorne proizvođače opreme i dobavljače, uključujući i JIT (just-in-time) isporuku i sekvenciranje (JIS), usluge gotove montaže, upravljanje Kanbanom i e-Kanbanom, pražnjenje i upravljanje radom skladišta.
 • SKD (semi-knocked down, polusastavljena pošiljka) i CKD (completely knocked down, pošiljka u dijelovima za sastavljanje ) logistika: intermodalni koncepti, uključujući i dizajn i razvoj pakiranja, rastavljanje i upravljanje tekućinama, konsolidaciju i točno sekvenciranje isporuke krajnjim tvornicama
 • Logistika za komponente i potpuna vozila: servisni centri s direktnim vezama s lukama i sa sustavima za sigurno skladištenje vozila, usluge PDI (pregled prije isporuke), uključujući popravke, preinake, pregled, nanošenje i skidanje voska, zaštitnih premaza i homologacije
 • Logistika rezervnih dijelova: Globalna opskrba i učinkovita distribucija s cijelim nizom usluga za sekundarnom tržištu - npr elektronsko programiranje, rukovanje opasnim materijalima, identifikaciju proizvoda, itd.


 

Posljednja aktualizacija: 26.10.2015

Na početak stranice