. .

The page is printed

Profil

Globalni lanci opskrbe krojeni za svakog klijenta

Rastući i globalni: DB Schenker ima opsežnu stručnost kao integrirani logistički pružatelj usluga. Stručni timovi spajaju module cjelokupnog opsega usluga kako bi formirali složeni lanac vrijednosti.

DB Schenker podržava industriju i prodaju u globalnoj razmjeni dobara: u kopnenom transportu, zračnom i pomorskom transportu diljem svijeta, ugovornom logistikom i  menadžmentom opskrbnih lanaca. Oko 66.000 zaposlenika, na otprilike 2.000 lokacija u svijetu, generiralo je prihod u iznosu od 15,451 milijardu eura u 2015. godini.

Kao specijalist u europskom kopnenom transportu, i cestovni i željeznički, DB Schenker spaja sve važnije ekonomske regije u preko četrdeset europskih zemalja kroz gustu mrežu redovnih planiranih usluga. Kompanija se također specijalizirala u globalnim zračnim i pomorskim transportnim rješenjima kao i u povezanim logističkim uslugama. Integrirani logistički centri na najvažnijim svjetskim raskršćima, gdje se tijekovi robe spajaju, kreiraju učinkovitu vezu između svih prijevoznika i omogućuju širok raspon usluga sa dodanom vrijednošću. DB Schenker je na vodećim pozicijama u automobilskoj i tehnološkoj industriji, robi široke potrošnje, sajmovima, specijalni transporti i usluge za glavne sportske događaje.

Europski kopneni transport

Sa otprilike 24.000 zaposlenika na 730 lokacija, DB Schenker je broj 1 u europskom kopnenom transportu. Interne poslovne jedinice povezuju najvažnije ekonomske regije u preko četrdeset europskih zemalja sa mrežom od oko 32.000 redovnih planiranih usluga za općeniti teret po tjednu. DB Schenker pruža svojim klijentima vrijeme i trošak optimiziranih usluga za sve vrste generalnog transporta tereta te djelomično ili u potpunosti popunjenih vozila. Interna mreža nudi logistički lanac sa jakom željezničkom mrežom, kako na Europskom tržištu, tako i na trans-kontinentalnim tržištima, kombinirajući prednosti željezničkog i cestovnog transporta. DB Schenker ima gustu Europsku mrežu, koja mu pri tome omogućava transport od pojedinih točaka pa sve do visoko certificiranih transporta i standarda kvalitete – od Španjolske i Portugala do Urala te od Finske do Sicilije, Rumunjske i Turske.

Zračni/Pomorski transport

Sa svojom trećom svjetskom pozicijom u zračnom i pomorskom prometu, DB Schenker je jedan od vodećih pružatelja usluga. DB Schenker pruža cijelu paletu usluga u globalnom zračnom i pomorskom prometu. Pri navedenom, posluje na 800 lokacija diljem cijelog svijeta pri tome upošljavajući 20.000 djelatnika. DB Schenker ima oko 1.200 charter letova godišnje, pri tome povezujući HUB-ove na svim kontinentima nekoliko puta tjedno sukladno rasporedu letova te u skladu sa garantiranim kapacitetima. Kao jedan od pionira u zračnom prijevozu pošiljaka, DB Schenker je sada vodeći u inovativnim zračnim konceptima.  

Ugovorna logistika/SCM

U ugovornoj logistici, DB Schenker, sa gotovo 20.000 uposlenih na gotovo 570 lokacija uz površinu skladišta preko 7,7 mil. kvadratnih metara u više od 50 zemalja na svim kontinentima, nudi prilagođena logistička rješenja za industriju i trgovinu. DB Schenker rangiran je kao peti svjetski pružatelj logističkih usluga. DB Schenker je razvio sveobuhvatnu ponudu individualnih rješenja za autoindustriju, potrošačke, elektroničke, industrijske i zdravstvene proizvode. Raspon usluga uključuje sve faze u vrijednosnom lancu, od narudžbe, proizvodnje i distribucije sve do kasnije prodaje. Naše osnovne kompetencije su planiranje i provedba kompleksnih globalnih opskrbnih lanaca.

Ključni parametri: izvještaj za 2015.g.

Prihod (mil. €)15.451
Uposlenih (zaključno sa 31.12.2015.)66.327
Lokacija2.000
Pošiljaka u Europskom land transportu (u tis.)101.703
Volumen zračnih pošiljaka (izvoz, u tis. t)1.128
Pomorski volumen (izvoz, u tis. TEU)1.942

Posljednja aktualizacija: 13.04.2016

Na početak stranice